2015. március 24., kedd

Medvehagymás, újhagymás sajtkrém. Húsvéti vendégváró


Jön a Húsvét, és ilyenkor a normális gasztroblogger azon töri a fejét, milyen legyen a menü, és a meglepi. Természetes, hogy kellenek echte húsvéti kaják is, de azért valami olyan is jól jön, ami máshol nincs az asztalon. Mivel most kikotyogom, már máshol is lehet. Persze csak akkor, ha megfelelő színvonalú új receptet produkálok, és Ti elkészítitek, vagy az enyémnél jobbat, egyedibbet találtok ki! De örömmel próbálkozok.
Úgy érzem, egész jót csináltam, ráadásul nagyon olcsót, tehát senkinek nem kell költségekbe vernie magát, ha esetleg követ! A Húsvét most egybeesik a medvehagymaszezonnal, így nem meglepő, hogy az is fellelhető ebben a rendkívül egyszerű sajtkrémben. Ez amellett, hogy vendégvárónak is kitűnő, reggelire, de vacsorára sem utolsó! A hozzávalókat sem nehéz e-tájban beszerezni, és mint tudjuk, a medvehagyma tavasszal divatos élelmiszer, így a maradékot az utolsó szálig is elhasználhatod másra, vagy le is lehet fagyasztani.
Ha eddig nem volt szerencséd a medvehagyma megkóstolásához, egy fokhagyma jellegű, de annál enyhébb ízű zöldre számíts! Vadfokhagymának is hívják. Ha a piacon vásárlás közben olyat látsz, hogy valamelyik kofa nem csak letépte a medvehagyma leveleket, hanem a hagymájával együtt árulja, nem tudsz mást tenni, mint figyelmeztetni az illetőt. Azzal, hogy az egyébként ehetetlen hagymát is kitépte a földből, a következő nemzedék medvehagymáját pusztította el! A hagymáról szaporodik ugyanis! Ez általában a legkevésbé érdekli az árusítókat de lehet, hogy legközelebb elgondolkodnak szavaidon!  És most, hogy kisebb disszertációt írtam a medvehagyma termesztéséről, és fogyasztásáról, jöjjön a lényeg! A recept, mert mindenki arra kíváncsi! Ugye?

Hozzávalók:


200 g. tömlős sajtkrém,
4 kanál tejföl,
néhány levél medvehagyma, 
1 szál újhagyma (zöldjével együtt)
só, frissen őrölt bors,
kevés extra szűz olíva olaj,
tehető még bele más zöld, akár spenót is. (kipróbáltam, és finom)
Pirítós, amin tálaljuk, vagy amit mellé fogyasztunk.

Az újhagymát, és a medvehagymát nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a tömlős sajtkrémmel, a tejföllel, sóval, őrölt borssal, és kevés olíva olajjal. Közben kevés olívaolajon kenyérszeleteket pirítunk, és mikor meghűlt, csíkokra vágjuk. (kipróbálhatjátok nagyon apróra vágott spenóttal is, mert úgy is isteni! Tudom, mert én kipróbáltam!)
A sajtkrém önmagában is kitűnő vacsorára, vagy reggelire. 




Mivel állandóan cikáznak agyamban a gondolatok, közben eszembe jutott, hogy akár bundás kenyérrel is kitűnő lehet. De mivel én nem normális ember módjára gondolkodom, rögtön csíkokra vágott bundás kenyér mártogatósokat láttam lelki szemeim előtt. A határon mozgok, mert fiam étvágyán múlik a kivitelezés! Ha reggelig marad annyi a sajtkrémből, amit meg tudok jeleníteni holnap, akkor jelentkezek újra. Ha nem, akkor tudni fogjátok, hogy elfogyott. Akkor kicsit később újrázok, mert még biztosan megcsinálom máskor is! Isteni volt!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése