2015. február 16., hétfő

Lecsós csirke csőbe húzva, a legegyszerűbben.



Ha valami csőben sült, azt jelenti, hogy sütőben készült. A csirke finom, olcsó, sűrű vendég asztalunkon. Szinte minden formájában elkészült már konyhánkban, de nem lehet megunni. Viszonylag könnyű étel, ízletes húsféle. Általában nem ragaszkodunk a kiporciózott mennyiséghez, hanem alaposan túltervezzük az étkezés szükségleteit. Viszont cserében nem unjuk meg, és később is jól esik, még akkor is, ha kicsit már hűlt.
De ne szaporítsam a szót, mert gondolom, mindenki inkább a receptre kíváncsi.

Hozzávalók 8 főre:


1 egész csirke,
2 kg krumpli
5 db. paprika,
5 db paradicsom,
3 fej hagyma
1 kanál só
kevés őrölt bors
1 kanál étolaj

A csirkét alaposan átmossuk, megtisztogatjuk, feldaraboljuk. 
Bedörzsöljük sóval, őrölt borssal.
A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymákat , a paprikákat, és a paradicsomokat is felkarikázzuk.
A krumplira ráfektetjük a sóval enyhén bedörzsölt húsokat, rátesszük a hagymát, majd  a paprikát és a paradicsomkarikákat, amiket előzőleg összekevertünk, enyhén megsóztunk, és megborsoztunk. Víz nem kell alá, mert a sütés közben elég sok nedvet enged.
Lefóliázva kerül a sütőbe, amit 20 perc után leveszünk róla, így a nedvesség el tud párologni alóla. 
El lehet készíteni konzerv lecsóval is, de igazán a friss paprikával, paradicsommal a legjobb. Na meg a házi, kapirgálós csirkével, amiknek az íze semmiképpen nem hasonlítható össze a gyári társával!

Kutyám is ennek a kajának örül a legjobban, mert tudja, a csontot egyikünk sem szereti annyira, hogy neki ne hagynánk belőle. Ha csirke sül a konyhában, nehezen fér a bőrében, mert izgatott. Kivárja illedelmesen a sorát, de nehezen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése