Az elkészítés, és a hozzávalók majdnem ugyanazok. Ez meggyel, a mostani naranccsal, és dióval készült. |
2 tojás,
15 dkg. cukor,
5 dkg vaj, vagy margarin,
1,5 dl. tej,
1 cs. sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
30 dkg. liszt,
30 dkg. fagyasztott, vagy friss magozott meggy, esetleg más gyümölcs. (lehet konzerv is)
A tojást, a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a lisztet is. Csomómentesre keverjük, majd kivajazott tepsibe, vagy tortaformába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A recept tehát most is ez volt, mindössze annyit változtatott rajta az ügyes asszony, hogy a meggyet elhagyta, helyette két narancsnak a húsát, (a narancs cikkei hártya nélkül) valamint két marék diót tett a sütibe. Az egyik marék darabolva, a másik marék darálva. Most kapcsos, teflonos koszorú formában lett kisütve, amit előtte kivajazott.
Ez a süti is ékes bizonysága annak, hogy néhány kitűnő alaprecepttel csodás finomságok készíthetők.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése