Nejem hallotta, egy számunkra nagyon kedves ifjú háziasszonytól a receptet, és szülinapomra készítette el először oldalasból, és császárból. Most, hogy ismét a szülinapom ürügyén hívtuk össze a valamivel bővebb vendégsereget, megint nekilátott, de a bőrös sertéshús helyett ezúttal csirke felsőcombot használt.
Mivel a combokat egyben vettük, az alsócombot más fűszerezéssel szintén megcsinálta. Csak úgy, de nem mellékesen, azt is megmutatom, de majd csak a végén. A fő attrakció ugyanis a tepsis csirkecomb volt. Az egész lényege az, hogy egy nagy tepsibe krumpli, sárgarépa, és hagymaszeletek kerülnek, arra a befűszerezett csirkecombok, majd lefóliázva megy a sütőbe. Akár itt abba is hagyhatnám, de tudom, várjátok a pontos leírást, hogy Ti is el tudjátok készíteni, ha épp arra támad kedvetek. Nem is beszélek le róla senkit, mert finom, olcsó kaja.
A hozzávalók, egy nagy sütőtepsihez értendők:
10 db. csirkecomb, (ehhez csak a felsőcombot használtuk, az alsók a másik sütőtálba kerültek)
2 kg. krumpli hasábra vágva,
3 nagy sárgarépa megtisztítva, majd karikára vágva,
1 nagy fej hagyma, karikára szeletelve,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj a páchoz.
A vegyes zöldségköret mellé, könnyű, vegyes salátát adtam, és így minden kitálalt elem tökéletes összhangot alkotott.
Ott volt a maradék tíz alsócomb. Ezek lényegesen kisebb helyet foglaltak a sütőben, már csak tömegük miatt is. Ennek a sütésébe én nem voltam belevonva, mert a szülinapi készülődés miatt, saját dolgaimra is oda kellett figyelni. Mivel később ezt is megkóstoltam, sőt egy portrét is készítettem a combikákról, ezt is leírom, kizárólag észlelés alapján.
Megint túllihegtem kicsit a dolgot, pedig csak egy currys csirkéről akartam írni. Remélem, nem voltak haszontalanok az infók!
Így aztán Drága feleségem is a bóti curry keveréket használta, és ezzel dörzsölte be a csirke alsócombokat. Kerámia sütőtálban, ezt is fólia alatt kezdte sütni, majd a legvégén kicsit ez is megpirult, a fóliát levéve róla. Ehhez krumplipüré készült.
Megint túlteljesítettem a tervet, mert egy helyett két elkészítési módot kaptatok a csirkecombhoz, ráadásul, egy kis fűszerismeretet is. Na ugye, hogy megérte elolvasni?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése