2015. szeptember 12., szombat

Variációk grillezett csirkemellre.

Normális esetben másik oldalamon jelent volna meg ez az írás, ott ahol lényegesen rövidebben, minden látszólag felesleges duma nélkül jelennek meg Csak a Receptek. Van egy ilyen oldalam is. Hogy most mégis kivételt teszek, több oka van. Eszembe jutott egy régi emlék, amikor Fásy Ádám barátom megmutatta, egy szelet hús felhasználásával, különféle előre elkészített ragukkal, néhány perc alatt nagyon sokféle ételt varázsolhat a vendégek asztalára. Ádám igen sokoldalú. Énekesként én is vitatom tehetségét, viszont eredeti szakmájában, ami szakács, vendéglős, elismerem kimagasló képességeit. Egy éttermi konyhán baromi könnyű professzionális szeletsütővel, a megfelelően előkészített, kiklopfolt, fűszerezett hússzeletet kisütni. Adott tehát a natúr sült hússzelet, amit különféle előre készített ragukkal percek alatt a vendégek elé lehet tenni az asztalra. Ezeket aztán természetesen különféle fantázianéven, vagy már ismert, kedvelt ételként fel is lehet írni az étlapra.  
Most tehát mindössze egy étel köré csoportosítom írásom, mégpedig amit legutóbb készítettem, de mivel nem szándékoztam fázisfotókat fűzni írásomhoz, csupán a kész tányért osztom meg. Kaptok viszont néhány ételfotót, mellékelt receptmagyarázattal együtt a csirkemellel készített ételek sokszínűségéről. Mindezeket Fásy Ádám módra. Az alap minden esetben ugyanolyan, vagy hasonló roston sült, esetleg grillezett csirkemell volt.

Tehát éppen ezt készítettem, amikor eszembe jutott az Ádámtól ellesett praktika, amivel különféle raguk hozzáadásával új ételek kerülhettek az étlapra. A bakonyi lecsós csirkemell indította el gondolataim lavináját.


Bakonyi lecsós csirkemell.


A többi is erről jutott eszembe.
 Jóasszony módra készült csirkemell.
Csirkemell mexikói raguval.
Magyaros  csirkemell.
Lecsós csirkemell
Csirkemell sajtmártással.
Csirkemell fokhagymaszósszal.


Eredetileg néhány fotóhoz nem mellékeltem receptet, de azokat azóta pótoltam. A fotók alatti címen külön-külön olvashatjátok azok receptjeit is.  Bizonyított tehát, hogy kis leleményességgel, pillanatok alatt, rengeteg új ételt varázsolhatunk vendégeink elé. Sok többletmunka sincs vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése