2015. február 28., szombat

Mandarinos muffin.Hajduné, aki egyébként az első feleségem, rákapott a muffinra. Nem a fogyasztására, hanem nagy szerencsére a készítésére. Van olyan hétvége, amikor képes háromféle sütit összedobni, mert kedve támadt hozzá. Ilyenkor persze mindenki össze van csődítve, mert a muffinnak illik elfogyni. Egy - egy darabot persze én is megkóstolok, bár belakni nem tudok belőle, de készített már nekem cukormentes muffint is szorbittal. Akár ezt is csinálhatta volna ezzel a cukorpótlóval, mert az édesítés szempontjából nincs különbség a mennyiségek szempontjából. De ez most cukorral készült, a következőkben leírtak szerint:Hozzávalók 12 db. muffinhoz:

200 g. liszt, 

150 g. cukor,
2 ek. kakaó, 
100 g. vaj,
3 tojás,
1/2 cs. sütőpor,
1/2 cs. vaníliás cukor, 
3 db. mandarin,
tetejére olvasztott csoki, és kandírozott narancs.
A lágy vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva, mixerrel simára keverjük. A sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük, majd a kakaót is belekeverjük. A darabolt mandarint is belekeverjük. A tésztát, egyenlő mennyiségű adagokban elosztjuk a papírformákban. A 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tetejét olvasztott csokival, és kandírozott narancshéj kockákkal  díszítjük.

A muffin gyorsan elfogyott. Jó lett volna, ha egy felest meghagyunk az isteni narancslikőrből, amire fizetésem egy részét elvertem, és abból is tettünk volna a tésztába. De annyira finom volt a pia, és nem sajnálom, hogy hosszú idő után az első kis pénzt, amit receptjeimmel kerestem, részben erre költöttem. A muffinra, és a szép életre! Isten - Isten! Jó a gasztrobloggerek élete!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése