2015. február 13., péntek

Három a kislány, és a saláta is! Több saláta egyszerre.

Más oldalamról hoztam át ezt az írást, ami egy összefoglalóban jelent meg még a múlt nyáron, pedig több figyelmet érdemelne. Családom minden tagja rajong a salátákért, de mindenki mást szeret. Nálunk itthon nincs gond, mert ha leülök, többféle saláta is kikerül kezeim alól. a mennyiségekre jellemző, hogy a mértékegység mindig kisebb vödör.



Van, amikor nem egyeznek az ízlések, és mindenki másféle salátára izgul be! Velem megtehetik, hogy megrendelik kedvencüket, mert a családban csak szerényen "salátakirálynak " neveznek.


 Salátáimat a paradicsom,
paprika, 
uborka,
új, vagy lila hagyma,
balzsam, vagy almaecet,
friss bazsalikom, petrezselyem, borsmenta különböző keverékeiből csináltam. Sót egyikhez sem használtam!



Ezek a saláták készültek korábban konyhámban. Vegyes saláta nagyobbik fiamnak, amiben minden volt, paprika, és uborka saláta a kisebbiknek, na meg 
paradicsom, saját használatra. Mindegyikben volt új, vagy lila hagyma, kapor, a paradicsomsaliban balzsamecet, a másik kettőben almaecet, friss bazsalikom, petrezselyem, borsmenta levelekkel ízesítve.

Uborka, kétféle paprika, újhagyma, kaporral, almaecettel. Kisebbik fiam kedvence.
Nagyobbik fiam vegyes salátája. Két színű paprika, paradicsom, uborka, lila hagyma, kapor, és almaecet van benne. Feleségem is ezt kedveli!
Saját magam jóllakatására készült paradicsomsaláta. Többféle, de nagyrészt koktélparadicsommal, lila hagymával, balzsamecettel, bazsalikommal készült. bevallom, paradicsomfüggő vagyok!

Nehogy azt higgyétek, hogy napokig járunk rá ezekre a finomságokra.  2 -3 nap, és újat kell csinálni. De szívesen teszem, és eszem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése