2013. március 13., szerda

Katicás szendvicskék, gyerekzsúrra.

Tapasztalataim szerint, gyermekeink, igen válogatósak tudnak lenni, ha akarnak. És ha akarnak, akkor azok is. Ha gyerek vendégeink érkeznek, mindig előre gondolkozok, mi lehet az, ami mindenkinek tetszik, ízlik. Természetesen, vannak igen finnyás gyerkőcök, akik semmit nem hajlandók megenni. Jó, ha előre tudakozódunk, mi az, amit a vendég gyermek biztos meg fog enni. A pizza, a szendvicsek, néhány saláta általában bejön. Legutóbbi gyerekes napunkra készültem a katicás szendvicskékkel. Jól tettem! Ez fogyott el először. Még szerencse, hogy előtte néhány képet csináltam róla, így közkinccsé tehetem. 





Ezek kellenek 20 szendvicshez:
1 Bagett, vagy zsúrkenyér,
10 db. közepes nagyságú paradicsom
10 db fekete olajbogyó,
vaj, sonka, felvágott, vagy más szendvics feltét,esetleg körözött.
a díszítéshez petrezselyem zöld, majonéz,piros arany, vagy bármi, ami van otthon. 



A bagettet felszeleteljük, megkenjük vajjal, szendvicskrémmel, vagy körözöttel, de bármi mással is lehet.
Ha vajjal kenjük, sonkát, vagy felvágottat szeletelünk rá.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd középen bemetsszük. Kicsit szétnyitva ráhelyezzük a szendvicsre, majd a katica fejét,negyedbe vágott olajbogyóból hozzáillesztjük. Nagyon jól mutat, ha valami zöld levelet, salátát, petrezselyem zöldet is teszünk a szendvicsre. Nagyon jól néz ki a zöld, a piros, és a fekete kontraszt. A pöttyöket készíthetjük az olajbogyó fekete héjából kivágva, vagy ételszínezékkel, esetleg ehető tintájú díszítő tollal. 

A gyerekek megjegyezték, hogy legközelebb is kérnek katicákat. Ennél nagyobb öröme nem lehet a szakácsnak, mert a gyerkőcök, a legszigorúbb kritikusok. De a leghűségesebb vendégek is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése