Rögtön helyesbítek! Egy szabályt tiszteletben tartott körözöttem. Azt, hogy túró van benne. Ez a leglényegesebb, mert a körözött, túrókrém, krémesre kavarva, kenyérre, pirítósra kenhetően. Azt, hogy ki, miképpen készíti, egyéni ízlés kérdése. Ma formát bontottam! Már az előkészületeknél kacérkodtam a sárgarépával, de akkor kimaradt. Utólag, mégis valahogy a répára is bilincs került. Mert a körözöttre az illik!
Hozzávalók, és a körözött, már edénybe zárva. |
Lássuk először, miből csináltam:
250g túró,
1/2 fej, nagyon apróra vágott vöröshagyma,
1 kk. szárított snidling,
2kk. szárított újhagyma, (a snidling, és az újhagyma, saját szárítású fűszer. Ha van friss, azzal mégjobb.)
Kevés petrezselyem, és zellerlevél, szintén szárított készletemből,
piros kaliforniai paprika, nagyon!!! apróra vágva (kb. 1/4 paprika)
1 kk. ételízesítő,
kevés őrölt bors, őrölt csili ízlés szerint.
1 kk. őrölt pirospaprika,
1 ek. oliva olaj,
1/2 dl. száraz fehérbor.
Színpompás, finom reggeli. |
Szinte "kenyérre lehet kenni." |
Imádom a csücsköt, jó vastagon kenve. |
Ilyen szelíd körözöttet, még nem látott a világ! Szinte kenyérre lehet kenni. Rövid börtönbüntetésre számíthat! Hamar el fog fogyni.
Picture update! Mivel vacsorára is ezt ettem, mégegyszer leképítettem. Higgyétek el, érdemes kipróbálni! Kísérletezzetek bátran! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése