A pizza egyértelműen azon ételek közé tartozik, amiket bármivel fel lehet dobni. Sosem állt messze tőlem a kísérletezés, és most is kipróbáltam valami újat.
500 g. finomliszt,
1 csomag porélesztő,
kevés só,
1 dl. olíva olaj,
langyos víz,
kevés szárított zsályalevél. (elhagyható)
a töltelékbe:
sütőtök,
házikolbász,
lila hagyma,
mozzarella,
pizzaszósz.
A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből
laza pizzatésztát készítek. Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen.
Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom. Gombócokat
formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű
formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán. A tészta egyik felére házi
pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt
lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom. A pizzatészta szabadon
maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.
Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.
Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.
A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert,
és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe. A
kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött. A töltelék összeállítását mindenki ízlésére
bízom, de én darabonként 2 szelet
kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini
mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele.
Ebből a mennyiségből, 4 db. calzone készült, a mennyiség
tetszés szerint növelhető.
Gyorsan, viszonylag egyszerűen kitűnő, különleges pizzát készítettem. Még a nyújtódeszkát sem kellett elővenni, mert nagyobb vágódeszkán formáztam meg a pizzákat.
Gyorsan, viszonylag egyszerűen kitűnő, különleges pizzát készítettem. Még a nyújtódeszkát sem kellett elővenni, mert nagyobb vágódeszkán formáztam meg a pizzákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése