Biztos majdnem mindenki evett már virslisalátát. Nyilván vannak kivételek, mert van aki vagy a virslit, vagy az általánosan használt majonézt nem szereti. Pedig valójában, a majonézesnek kikiáltott sali sem majonézzel készül. Többnyire. Ahhoz, hogy bolti majonézzel keverjük ki, túl drága megoldás lenne. Házi majonézt csinálni, pedig elég macerás dolog. Van, aki nem is tudja, hogy kezdjen hozzá.
Most elkészített salátám. Hagymával, paprikával, almaecettel, ételízesítővel, őrölt borssal, olíva olajjal. |
2 kiló virsliből készült "kis adag". |
A virslisaláta gyakori vendég nálunk.
Legtöbben a majonézes változatot ismeritek. Vagy csak úgy hiszitek. A majonézt kikavarni elég bonyolult. Így legtöbben az általam is legtöbbször alkalmazott technikát alkalmazzátok.
Lila hagymával. |
Snidlinggel, újhagymával. |
Hamis majonézzel. |
A fiatalabbak kedvéért: Az ünnepen, sör, virsli, és kolbász jegyeket kaptunk, ha rendes ifjúkommenyistához méltóan felvonultunk. A virslisalátáról viszont akkor még nem is hallottunk. Először egy gyorsbüfében találkoztam vele, még a hatvanas évek végén, de életre szóló barátságot kötöttünk. A majonézes? (kis hamis) változatot kóstoltam először, de rögtön kiprószáltam, a mezei, hagymás ecetes formát is. Az első jobb volt! Azóta, a szokásom megmaradt, de rengeteg változatban készítettem már el salátának a virslit.
A holnapi reggelim. |
Káposztás virslisaláta. |
Holnap, viszont virslisalátát reggelizek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése