A kínai feliratok: Az étel alatt, "erős, savanyú leves", a bal felső sarokban "Gasztropajti". Több időbe telt megcsinálni, mint az ételt megfőzni. De szívesen tettem! |
A hozzávalók, és fázisképek. |
Zsülienre vágott répa. A többi zöldség is így lett előkészítve. |
Ezekből főtt az alaplé. |
Üvegtészta, áztatás előtt. |
Fő az erős, savanyú leves. |
A legbonyolultabb művelet. Csorog a tojás. |
Ma viszont bőséges olcsó ebédet készítettem.
Rendkívül tartalmasra sikerült. |
Kb. 1kiló csirkeaprólék,
1/4 nagyobb zeller, (250 g.)
8db sárgarépa, (kb. 600 g.)
2 szál petrezselyem, (200 g.)
300 g. csiperke, vagy fafül, esetleg laskagomba,
4 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma,
5 tojás, 200 g üvegtészta, 3 ek. keményítő vízben oldva.
Kellett még bele 4 kk. ételízesítő, szemes bors, (20 db.) szárított gyömbér 2 kk. szárított csili 1 kk. és 1 ek szójaszósz. Az ecetről, majd elfelejtkeztem, de azt is adtam hozzá kb. 2 evőkanállal.
Osztottam, szoroztam!
Az egész kijött szűk 2000 Ft-ból. A nyolc liter. Mivel manapság a hó eleje is hó végének számít, nem semmi. Ugye?
Kici, kínai, óccó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése