Frissen, tálalva. |
Mikor előkerül a mérleg, tudom, süti születik. Így történt a hétvégén is, mivel Nejem kétféle almás sütivel lepett meg bennünket. Az egyik, a legismertebb almás süti, az almás kocka (almás pite) volt, a másik a következőkben ismertetett finomság.
Ez is ekkor készült. Az almás pitéről szóló írást itt megnézheted. |
Az alma adott volt, így Nejem a szokványos süti mellé csinált egy alternatív almást is. Már így is készült. Gondos válogatás után elővett, a széles recept gyűjteményéből kettőt, azzal a határozott céllal, hogy el is készíti.
Szemben velem, Ő mindent grammra kimér. Igaz, én ritkán készítek édes sütiket, és a többi ételemhez nincs szükség pontos adagolásra. Azért mindig belevisz némi csavart, ami ebben az esetben is megtörtént.
A készítés menete. |
4 tojás, 1/2 bögre cukor, 1/2 bögre napraforgó olaj, 1/2 bögre liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 2 db alma reszelve, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 marék mazsola, 2 tojás fehérje felverve.
Így készítette:
A hozzávalókat, a mazsola, és az alma kivételével összerobotolta, majd belekeverte a reszelt almát, és a mazsolát is.
Előmelegített sütőben, 20 percig sütötte 180 fokon, majd tűpróba után, a tetejére simította, a felvert tojásfehérjét. Ezután, felső sütéssel, addig pirította, míg a fehérjén karamell színű kéreg nem keletkezett.
Ezzel a képpel, még adós vagyok. Így került rá a hab. |
Tudom, mindenki azonnal kíváncsi a végeredményre. Ha megvárjátok, hogy kicsit hűljön, sokkal könnyebb lesz szeletelni!
Figyelem! A szabadalom, nincs levédetve! Nyugodtan készítsétek el, saját konyhátokban is. A sikert garantálom!
A végeredmény, igazi afrodiziákum. |
Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlés