2015. június 1., hétfő

Magyaros sült császár, tepsis zöldségágyon.


Sokkal jobban szereti családom a vegyes zöldségköretet, mint mást, így ha valamit készítünk, sűrűn csináljuk hasonló, zöldséges körettel a különféle húsételeket. Nem volt meglepő így, hogy az előző este bepácolt, enyhén csípős császárszalonnát is zöldségágyra fektetve toltuk a sütőbe. Ne igényel különösebb előkészületet, és a sütésre sem kell odafigyelni. Mindössze a pácolással, és a zöldségek darabolásával kell rövid  időt eltölteni, de az eredmény minden fáradságért kárpótol! Kezdjük a husival, és lássuk a hozzávalókat, valamint az elkészítés módját!

a császárszalonna pácolásához: 1.5 kg. császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
2 kanál étolaj,
1 kanál őrölt pirospaprika,
kevés csilipehely,
1 kanál só,
kevés őrölt bors,
kevés fokhagyma granulátum,
kevés morzsolt kakukkfű levél.

a tepsis zöldségekhez:

1.5 kg krumpli,
5 db. sárgarépa,
1/2. zellergumó,
3 db. petrezselyem gyökér,
3 fej fokhagyma,
néhány fej vöröshagyma ízlés szerint.
só, őrölt bors.

Elkészítés: A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk. Tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót, és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a császár szeleteket. Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek. A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma. 

Nem ragozom tovább, hisz nincs értelme. A lényeget, a tulajdonképpeni receptet már leírtam, és több fotóval illusztráltam is. Azok is, akik vizuális típusok, könnyen el tudják készíteni ezt a finom pácolt kaját, aminek a körete a lényeg, az dobja fel igazán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése