Szeretem a kihívásokat, a próbákat, na meg a gasztronómiát.
Ma, egyik kedves Gasztropajti, meglátva, az érkező menzai ételekről közzétett beszámolómat, megkért írjam le az almával borított sertésborda receptjét. Szívesen tettem! Kizárólag szemrevételezés, és egy falat megkóstolása alapján.
A különleges ízek kedvelőinek! |
Reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsintatészta állagú masszát keverek. A kikloffolt hússzeleteket tepsibe teszem, majd halmozok rájuk az almából, és leöntöm a sajtos, tejfölös keverékkel. Kevés olajat töltök alá, és fólia alatt sütöm. A legvégén, leveszem a fóliát, hogy piruljon meg a teteje, a látvány, és az íz miatt.
A vékonyra vert hússzeletek viszonylag gyorsan megsülnek, addig rápirul az alma, és a massza is. Tört burgonyával tálalom. Adható mellé savanyúság, de befőtt is. Az alma, a sajt, a hús, és a savanyúság, kitűnő kontrasztot biztosít az ízeknek.
8 szelet karaj, vagy tarja, vékonyra klopfolva,
2 db. meghámozott alma nagy lyukú reszelőn reszelve, vagy vékony csíkokra, esetleg szeletekre vágva. Kevés citromlé,
őrölt fahéj,
pici cukor, ízlés szerint.
őrölt fahéj,
pici cukor, ízlés szerint.
A szószhoz: 1 kis pohár tejföl,
100 g. reszelt trappista, vagy más keményebb sajt,
1 ek. liszt,
1 tojás,
kevés só,
apróra vágott zöld petrezselyem.
100 g. reszelt trappista, vagy más keményebb sajt,
1 ek. liszt,
1 tojás,
kevés só,
apróra vágott zöld petrezselyem.
Az ízlelés alapján megírt receptet, hozzáértő hagyta jóvá, így nyugodtan ajánlom kipróbálásra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése