Hol is kezdjem? Talán mindenek előtt, illik köszönetet mondanom, a
Chef Gourmet
magazin szerkesztőgárdájának azért, mert neves bloggertársaim mellett én is helyt kaptam negyedéves kiadványukban.
Márkás termékeik, Sebestyén Ágnes, (Miss Bikini 2013) a Culinarz blog, Limara péksége, a Laktózmentes Fakanál, Vegavarázs, Jamie Oliver mellett, Gasztropajti is szerepel a magazinban. Ezt nagymértékben olvasóimnak köszönhetem, hiszen Ti sarkalltok az egyre színvonalasabb munkára.
Tegnap tehát megkaptam a Magazin ajándék példányát, és más souvenir is volt a borítékban.
Jamie Oliver piri - piri fűszerkeveréke
Nejem tejszínes csirkemell falatkáival külön bejegyzésben foglalkozok, így itt az általam készített kajáról írok.
1.5 csirkemell (kb. 800 g.)
5 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1/2 csomag piri - piri fűszerkeverék (20 g.)
"Jamie Oliver Piri Piri fûszerkeverék (tüzes, pikáns (csípős) sertéshúsokhoz, halakhoz, szárnyasokhoz) Izgalmas, csípős fűszerkeverék Jamie Oliver ötlete alapján, chili és egy kis citrom felhasználásával. A Piri Piri fűszerkeverék tökéletes választás sertéshúsok, szárnyasok, és halak fűszerezéséhez.
Felhasználása: Egyszerűen kenje be a hússzeletet olíva olajjal majd ezt követően szórja rá a fűszerkeveréket. Finoman, egyenletesen dörzsölje be a húsféléket vagy halat a tökéletes íz hatás elérése érdekében, majd süsse ízlés szerint. Olajos pác készítése esetén a fűszermixet kevés olajban keverje össze, ezt követően egyszerűen a sűrű pácot a húsokra kenje rá, majd ízlés szerint süsse meg.
Jamie javaslata: „egyszerűen ízesíthetünk a fűszerkeverékkel pitát, lepényféléket, vagy nagyszerű íz hatást érhetünk el friss salátákra szórva. Imádni fogod!” A tasak tartalma 4 fő részére elegendő! Tökéletes, eredeti ízek kiváló alapanyagokból!
Összetevők: Szárított Vörös és Zöld Kaliforniai Paprika, Fűszerek (Füstölt Paprika, Koriander, Fekete Bors, Cayenne Bors), Barna Cukor, Chili por (11%), Tengeri Só, Szárított Hagyma, Búzadara, Fűszernövények (Oregánó, Babérlevél), Szárított Fokhagyma, Citrom por (2,8%), Őrölt Citromhéj (2,1%), Chili Pehely (1,3%), Citrom Olaj (0,7%), Paprika kivonat, Koriander Fűszernövény kivonat, Fokhagyma olaj. Allergének: glutént tartalmaz a búza miatt. Származási hely: EU"
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
1 ek. citromlé,
1 ek. étolaj a pácoláshoz, ugyanennyi a krumpli alá
2 kg. krumpli
néhány szál kakukkfű
A fűszerkeverékkel, és kevés olajjal, sóval összekevertem.
1 kanál citromlét is öntöttem hozzá.
A hagymákat megtisztítottam, félkarikákra vágtam, megsóztam.
A fokhagymákat megtisztítottam, szétnyomtam kés lapjával, felaprítottam, majd hozzákevertem a hússzeletekhez, és összeforgattam.
A krumplit meghámoztam, kisujjnyi vastag karikákra vágtam, és az előzőleg 1 kanálnyi étolajjal megcsurgatott sütőtálba sorakoztattam. Kicsit ezt is megsóztam.
Erre került a hagyma, majd a pácolt hússzeletek.
Borsot őröltem rá, majd kakukkfű ágakat tettem tetejére, és alufóliával leborítva került az előmelegített sütőbe.
A fólia teteje ki lett lyuggatva.
Addig sütöttem, míg minden meg nem puhult, végig fólia alatt.
Mivel rajtam is úrrá lett a gasztrobloggerek legsúlyosabb betegsége, (addig nem kóstolom meg, míg nincs lefotózva) Párom volt az első tesztalany. Kétszer szedett belőle, így biztató az eredmény. Áron fiam is rendesen pakolt belőle a literes ibrikbe, és alig tett mellé ketchupot (ez óriási eredmény!!!) Ő is repetázott!
Most, hogy én is ettem belőle, meg kell állapítanom: igen finomat csináltam! Utóíze, semmihez nem hasonlítható, hosszan tart! Jól éreztem viszont, hogy nincs szükség a teljes tasakra az ételhez. Javaslom mindenkinek, nyugodtan nyalja meg az ujját a pácolás után! Azon érezni lehet az ízeket, és azt is, miből kell még hozzá.
Nekem elsőre sikerült!
Ui.: Köszönöm a lehetőséget, hogy kipróbálhattam a fűszert. Mint írásomból kiderült, szívesen ajánlom másoknak is!
Nagyon guszta..Hol lehet beszerezni ezt a Jamie Oliver Piri Piri fűszerkeveréket?? Előre is köszönöm..Üdv Judit
VálaszTörlésKedves Judit! a Chef Gourmet séfek boltjától kaptam ajándékba, de az elején hivatkoztam is a Chef Gourmetre. Ha a nevükre rákattintasz, előjön az elérhetőségük. (sötétkékkel jelölve) Ezen kívül, még két alkalommal használtam a fűszert, körözöttet, és babsalátát készítettem vele. bátran ajánlom, mert nekem nagyon bejött! Következő bejegyzéseimben foglalkozok a két másik étellel. Kérlek olvasd el azokat is, mert tényleg szuper a fűszer. Ha nem sikerül beszerezni, házilag is el lehet készíteni, mert pontosan leírtam, mi van benne.
Törlés