tag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post1620255048718423723..comments2023-11-30T16:48:41.426+01:00Comments on Kedvenc kajáink, kicsiny konyhánkból... Gasztropajti konyhája: A legfinomabb marhapörkölt készítésének tudománya.Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/13351266633960114137noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post-73587443375917458352018-07-20T14:30:32.013+02:002018-07-20T14:30:32.013+02:00Gratulalok uram ön egy igazan nagyszerü szakácsGratulalok uram ön egy igazan nagyszerü szakácsAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03923940848956297949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post-42985038339286964982016-08-04T11:30:40.342+02:002016-08-04T11:30:40.342+02:00Én a sertés pörköltbe is szoktam csíkokra vágott t...Én a sertés pörköltbe is szoktam csíkokra vágott tv paprikát és paradicsomot tenni. De a sorrend nem mindegy. A hagymát teszem fel először a zsírral pirulni. Aztán megy bele a husi. Amikor ezt is jól átpirítottam együtt akkor teszem rá a pirospaprika port. Igazából maga hús is ereszt levet így eztán ennek megfelelően adok hozzá vizet. És csak aztán jön bele a paradicsom. A lényeg, hogy a pörköltet ne akard fél óra alatt elkészíteni, mert akkor híg lesz. Meg kell várni amíg a hús szépen megfő. Ha még ekkor is soknak találod a levét, akkor feltekerheted a gázt, hogy elforrjon a szaftból a víz. Csak akkor nagyon oda kell figyelni rá, hogy nehogy leégjen. :) Igazából a vizet el kell főzni belőle... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post-36594535675427093692016-06-04T19:28:17.475+02:002016-06-04T19:28:17.475+02:00Akár még nagyobb arányban is lehet a hagyma, ki ho...Akár még nagyobb arányban is lehet a hagyma, ki hogy szereti. Most éppen 2 kg húshoz 7 közepes fej hagymát aprítottam föl. A fokhagyma is a szaftot gazdagítja, én 2 teljes nagy fejet tettem bele. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post-22672065718731737172015-06-12T09:06:40.499+02:002015-06-12T09:06:40.499+02:00Nehogy lisztet tégy bele! A hagyma adja a szaftot....Nehogy lisztet tégy bele! A hagyma adja a szaftot. Én minden pörköltbe 4 résznyi húst, és 1 résznyi hagymát teszek súlyban. ezért tettem ebbe a 1,5 kg. húshoz, majd fél kiló hagymát. A paprika, és a paradicsom is besűrűsödik egyébként, de a szép szaft titka, a hagyma. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13351266633960114137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4478923335199142529.post-69688881773322573252015-06-12T08:52:20.810+02:002015-06-12T08:52:20.810+02:00Hogy csinálod, hogy ilyen sok sűrű szaftod van. Ne...Hogy csinálod, hogy ilyen sok sűrű szaftod van. Nekem ez sosem sikerül. Szeretem, hogy sok legyen, de akkor már híg. Gondoltam már arra is, hogy egy kis liszttel sűrítem. Igaz én nem marhából, hanem sertésből vagy csirkéből készítem és a menete ugyanez, csak lábasban a tűzhelyen.. ÉvaAnonymousnoreply@blogger.com